Oferujemy następujące ciasta i ciasteczka:
Sernik z wanilią - Puszysty sernik na bazie twarogu President, żółtek jaj i prawdziwej wanilii Burbon.
Brownie czekoladowo-bananowe - Mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem bananów oblane ganaszem z mlecznej i deserowej czekolady.
Tarta z owocami - Kruche maślane ciasto z kremem angielskim, włoskim mascarpone i wanilią Burbon, galaretką z puree z malin oraz czarnych porzeczek, świeże owoce.
Tarta mango-marakuja - Aksamitny krem na bazie curd z puree mango i marakui z włoskim mascarpone i białą czekoladą w kruchym maślanym korpusie.
Tarta czekoladowa - Ganasz z mlecznej i deserowej czekolady z chrupiącymi herbatnikami w deserowej czekoladzie w kruchym, maślanym, czekoladowym korpusie.
Tarta miętowa - Krem na bazie włoskiego mascarpone, likieru miętowego i białej czekolady w kruchym czekoladowym rancie.
Orzech laskowy - Mus orzechowy z mleczną czekoladą, galaretka z czarnej porzeczki i chrupiąca gianduja, kruche maślane ciasteczko z kawałkami orzechów.
Ptyś Dyplomata - Aksamitny krem diplomat na bazie żółtek jaj, wanilii Burbon i włoskiego mascarpone, solony karmel z dodatkiem czekolady deserowej.
Ptyś pistacja-marakuja - Kremowe chantilly pistacjowe z żelką ze świeżej marakui.
Beza z owocami - Francuska beza z aksamitną śmietanką i świeżymi owocami.
Torcik czekoladowy - Czekoladowy biszkopt, mus z czekolady deserowej, mus z mlecznej czekolady z dodatkiem puree owocowego, mus na bazie białej czekolady oraz galaretka z puree owocowego. Dostępne wersje smakowe: malina, czarna porzeczka, mango-marakuja, wiśnia.
Torcik śmietanowy - Waniliowy puszysty biszkopt, mus na bazie puree owocowego, śmietanka kremówka oraz galaretka z puree owocowego. Dostępne wersje smakowe: malina, czarna porzeczka, mango-marakuja, wiśnia.
Wafel czekoladowy - Krem na bazie czekolady deserowej, kakao i masła z puree z czarnej porzeczki.
Trufla - Ganasz z mlecznej i deserowej czekolady z dodatkiem koniaku Hennessy, otoczony chrupiącym, prażonym ziarnem kakaowca.
Trufla Madagascar - Ganasz z czekolady mlecznej i deserowej Madagaskar z dodatkiem likieru Crème de Cassis, otoczony białą czekoladą i pudrem z liofilizowanych truskawek i malin.
Ciasteczko waniliowe z maliną - Kruche maślane ciasteczko przełożone ganaszem z mlecznej czekolady i puree z malin.
Ciasteczko waniliowe mango-marakuja - Kruche maślane ciasteczko przełożone ganaszem z białej czekolady i puree mango-marakuja.
Ciasteczko orzechowe - Kruche maślane ciasteczko przełożone ganaszem orzechowym.
Ciasteczko czekoladowe - Kruche maślane, czekoladowe ciasteczko przełożone ganaszem z białej czekolady.
Charlotte malinowa - Krem na bazie włoskiego mascarpone i świeżych malin, waniliowe biszkopciki.
Exotic - Lekko kokosowy mus na bazie białej czekolady, galaretka ze świeżych owoców – mango, ananas, marakuja, limonka, ciasteczko z ekspandowanego amarantusa.
Banco - Mus na bazie mlecznej czekolady, karmelizowane banany, cremeux kawowe, kruche maślane ciasteczko oblane czekoladą deserową.
Ptyś Art Cafe - Cremeux porzeczkowe (aksamitny krem porzeczkowy), karmel kawowy.
Szarlotka - Mus na bazie jogurtu i białej czekolady, prażone jabłka, kruche maślane cynamonowe ciastko.
Tarta advocaat - Aksamitny krem na bazie włoskiego mascarpone i likieru advocaat w kruchym maślanym rancie.
Tarta porzeczkowa z bezą - Porzeczkowy krem zapiekany w kruchym maślanym rancie, redukcja z puree porzeczkowego, aksamitna beza włoska.
Tarta z rabarbarem i kruszonką - Karmelizowany rabarbar na cukrze trzcinowym, kruszonka z migdałami, kruchy maślany rant.
Tarta węgierka z kruszonką - Karmelizowane śliwki na cukrze trzcinowym, kruszonka z migdałami, kruchy maślany rant.
Tiramisu - Delikatne biszkopciki nasączone espresso i likierem Kahlua, krem pâte à bombe z włoskim mascarpone.
Torcik wiedeński - Mocno czekoladowe, migdałowe biszkopty nasączone likierem Cointreau, aromatyczna konfitura mandarynkowa, mus na bazie czekolady deserowej.
W-Z - Biszkopty czekoladowe nasączone likierem Kahlua i espresso, śmietana kremówka.